Dnevnik mojih misli, čustev in občutkov

PETER

Da se dandanes vse odvija tako hitro, da gredo zadeve, dogodki mimo nas, ne da bi jih opazili sem se še posebej zavedel, ko je letos spomladi, nekega sončnega pomladnega dne nasproti mene sedel direktor manjšega slovenskega podjetja. Od najinega predhodnega coaching srečanja je minilo samo 14 dni, pa se kljub temu ni mogel spomniti dogodkov, ki so v njem zbudili jezo, apatijo, dvome in podobna stanja. Tako se tudi nisva mogla lotiti odprave vzrokov zanje... Takoj sem začel iskati rešitev. Kaj lahko naredim, da naslednjič ne bo take ali podobne situacije?

Dogovorila sva se, da bo vsak večer pred spanjem preletel dogodke tistega dne in zapisal svoje počutje ob njih... in to ne kamorkoli, temveč v posebno beležko ... To so bili prvi zametki ideje, s katero sva se z Anito poigrala, jo vzela zares in tako je nastal Dnevnik mojih misli, čustev in občutkov … necenzurirano! 😊

ANITA

Ker rada pišem, še posebej s čisto navadnim svinčnikom ali s kakšnim dobrim nalivnim peresom, sem idejo takoj vzela za svojo. Da ne govorim o tem, kako zelo všeč mi je občutek, ko vlečem črte po belem papirju.

Marsikdo se je ob listanju Dnevnika začudil??? Saj je prazen!!! Jaaa 😊.

Zakaj bel papir in zakaj brez označenega prostora za datum in vseh drugih podatkov, misli načrtov?

Želela sem dnevnik, ki je brez omejitev. Lep, praktičen, prijeten na otip, tak, da te vabi k zapisovanju.

Izhajala sem iz dejstva, da ima vsakdo svoj slog, nekdo piše na veliko, drugi na majhno ali počez. Nekdo riše ... mogoče uporablja barve. Ključna ideja je bila, da se lahko izrazi vsakdo, brez omejitev, na svoj način.

Dnevnik ni brez »navodil« in spodbud. A ta so samo na platinicah. In spletni strani. Njegov prvi namen je, da z zapisovanjem dogodkov in občutkov, misli, čustev postanemo zavestni. Da se lahko vprašamo, zakaj se nam nekaj dogaja. Kaj nam pravijo naši občutki, čustva, misli? Je to smer, v kateri želimo, da se odvija naše življenje?

Njegov drugi namen je, da ohranite svoje srčne želje žive. Da si upate zapisati svoje najbolj divje sanje, želje in ideje, za katere bi radi, da postanejo resničnost.

In to ne samo tistih, za katere verjamete, da se lahko uresničijo samo po »čudežu«, temveč tudi take, čisto »navadne«, kot:

Želim se odlično razumeti s svojo družino. Želim si poglobiti partnerski odnos.
   ali
Želim si službo v katero grem vsak dan z veseljem. Želim si, da sem v službi cenjen/a in ustvarjalen/na.
   ali
Res bi bilo lepo, če bi vsak dan imela na pisalni mizi čudovit šopek 😊.
   ali
Rad/a bi imel/a svoj lasten dom _____________
   ali
Kako bi bilo lepo, da me jutri nekdo povabi na fino kosilo.
   ali
Tako rad/a imam svoje delo. A želim zaslužiti več.

Naj korak za korakom iz misli postanejo besede (zapisane), besede se spremenijo v dejanja in hop ... vaša želja je pred vami ... materializirana ... lahko jo otipate in živite.

Ideja je prav zaživela šele, ko je Tea Bažon vse skupaj uredila v skladno celoto.

Image

Moje ime je Tea in po poklicu sem grafična oblikovalka. Dobila sem izjemno priložnost, da sem lahko oblikovala platnico za ta zelo posebni dnevnik. S sredinskim motivom sem želela prikazati, kako s pomočjo dnevnika kopljemo vse globlje in globlje v našo podzavest in se na tak način znebimo naših največjih strahov, dvomov in čustev, ki smo jih zakopali globoko v naši podzavesti. Ko to dosežemo, se zdravljenje začne ...

S svojim prefinjenim občutkom za naš materni jezik je piko na i dodala še dr. Sonja Čokl.

Image

Ko me je Peter prosil za lektoriranje in pokazal že oblikovano naslovnico Dnevnika, sem si rekla, ja, to je to – zapisati, kar te muči, potem pa kopati, kopati, dokler ne prideš do prepričanj, ki ti preprečujejo, da bi polno zadihal s svojimi pljuči. Krasno! Najlepše pri tem pa je, da ti v trenutku, ko se moraš izkašljati, ni treba iskati papirja, podlage za pisanje, premišljevati, koliko listov potrebuješ …

Če se želimo spreminjati na bolje, moramo v to vložiti tudi nekaj truda. Zadovoljstvo, ki sledi, je vredno porabljenega časa in papirja. No, papir s spodbudami in navodili za delo, zapisanimi na notranjem delu platnic Dnevnika, je že pri roki. In nadaljnji napotki tudi.

Kar pogumno in iskreno!