Kako sem v trenutku prenehala kaditi

Peter Kunc Blog Leave a Comment

Se spomnite, kdaj ste začeli kaditi?

Se spomnite, zakaj ste začeli kaditi?

Jaz sem bila skoraj petdeset let prepričana, da sem začela v prvem letniku gimnazije. Iz frajerstva, da bi me sprejeli ...

Prav gotovo poznate to zgodbo. V teh letih sem enkrat prekinila za šest mesecev in potem nadaljevala. Vsak dan po eno škatlo.

Prepričevala sem se, da bi rada prenehala. Iskala sem najrazličnejše razloge "za prenehanje": zdravje, denar, boljše počutje ... In tudi "proti": zredila se bom, ker bom iskala nadomestilo, nervozna bom!!!!!

Imam dva vnučka. Kolikokrat sem slišala: "Babi, nehaj kaditi. Zbolela boš in umrla." To mi je najbolj prišlo do srca. Prepričevala sem se, pa ni prišlo do odločitve.

Po končanem začetnem ThetaHealing® seminarju sem si za prvo nalogo izbrala:

Nehala bom kaditi!

Delovalo je. Deloma. Pričakovala sem, da mi bo cigaret zasmrdel, da bom kašljala na vso moč. Pa nič. Le inhalirati nisem mogla. V grlu je nastala zapora, da dima nisem mogla potegniti v sebe. Prenehala pa nisem. Torej nisem našla pravega vzroka, zakaj sem pričela kaditi.

Potem pa je Peter pripovedoval, da je moral njegov oče hoditi kaditi na balkon, ker je vsem drugim cigaretni dim preveč smrdel.

In spomnila sem se!

Moj oče je kadil. Goreč cigaret je odlagal na kuhinjski pult. Jaz sem te cigarete prijela, vdihnila in odložila nazaj. Nihče mi ni branil. Ni mi smrdelo, nisem kašljala. Sem v bistvu "pričela" kaditi kot predšolski otrok?!

En mesec po začetnem seminarju sem se udeležila nadaljevalnega. Zdravljenje smo ponovili, tokrat smo se vrnili v moje rano otroštvo. Po koncu postopka so mi tekle solze po licih. V meni so odmevala čustva: mogoče me bo pa zaradi tega imel (oče) rad.

To je bilo v nedeljo.

V torek zjutraj sem prižgala zadnji cigaret in slavnostno pred vnučkoma vrgla pepelnik v smeti.

Nimam težav.

Ne kašljam.

Ne iščem nadomestila.

Preprosto ... Z "zdravljenjem", dolgim nekaj minut, sem prenehala kaditi.

Vzrok za moje kajenje je bila želja, da bi me imel oče rad.

Če bom počela to, kar počne on, me bo imel rad.

Da bi se mu približala.

Da bi mu bila podobna ...

=====================

Ko sem prebral to Janjino zgodbo, sem si rekel: "Fantastično si to napisala, Janja! Kaj ko bi jo predstavili tudi drugim?!"

In tako je zgodba prišla do vas.

Upam, da vas je v vas vzbudila novo upanje ...

Tudi vi lahko prenehate kaditi!

Uporabite drugačen, bolj prebrisan in nadvse hiter in učinkovit način, ki odpravi pravi vzrok za kajenje ... in potem enostavno ne čutite več tiste želje, potrebe, da prižgete naslednjo cigareto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.