Knjiga Kako odpraviti stres … za vedno

Ali veste kako je, ko si zaradi stresa v službi, pa naj bo to preveč ali premalo dela (beri denarja), ne ravno najboljši odnosi s sodelavci ali poslovnimi partnerji, popolnoma izmučen?

In ko prideš domov, nimaš niti energije za ukvarjanje s svojimi najbližjimi.

Vse kar lahko narediš je, da se samo še uležeš na kavč in zaspiš. Ali pa se prepričuješ, da tako pač je …, vzameš tableto, poskušaš razbremeniti posledice in še naprej dan za dnem preživljaš iste pritiske. Mogoče si praviš še ... tako zdaj živimo ... taka je doba ... In se sprašuješ, ali lahko sploh kaj naredim?

Znanstveno dokazano* je, da je večina bolezni sodobnega časa posledica stresa, ki ga doživljamo tako na poslovnem, kot v zasebnem življenju.

Nekatere odzive na stresno situacijo lahko prepoznamo hitro: cmok v grlu, prehlad, kašelj, herpes in različne viroze, ki se nam večkrat ponavljajo in so direkten odziv telesa na stresno (v podzavesti) nerešeneo situacijo.

Kaj bi za vas, vašo družino ali bližnje pomenilo, da ste še naprej vsak dan v stresu?

Kaj bi za vas pomenilo,  da se dan za dnem, leto za letom srečujete z enimi in istimi / podobnimi problem/izzivi, da vas sodelavci, klienti, mogoče partner vedno “sprovocirajo in pritisnejo na točno tisti gumb, ki boli”…

Seveda zadihate. Zajamete zrak in poskušate ostati mirni. Nekateri znorite in drugi potlačite/mo pravi odziv v sebi. Toda počutje ni pravo. Mogoče vas je sram svojega odziva, ali pa tiho rečete v sebi.. še nekaj let zdržim …


Naj vam povem mojo zgodbo.

Danes se počutim odlično. Sem neobremenjen, sproščen, samozavesten, vesel … in brez stresa. Pa vendar še do pred nekaj leti ni bilo tako.

Moja prva službena leta so bila tudi dokaj sproščena. Prehod na mojo prvo vodstveno funkcijo pa je prinesel v moje življenje obilico priložnosti za konflikte, obremenjenost z delom in psihične pritiske. Stresne situacije so se vrstili ena za drugo. Po spremembi službe sem se razbremenil stresa v zvezi z odgovornostjo za finančni vidik poslovanja, ostala pa je rdeča nit mojega dela – vodstveni položaji in delo z ljudmi. Potem sem preživel še osebno dramo ob ločitvi, spoznal drugo partnerko in namesto da bi bilo idilično lepo, so se ena za drugo vrstile večje in manjše krize. Potem ko je leta 2012 res “hudo počilo”, sem spoznal, kako si lahko pomagam sam ter premagam jezo, žalost, stres, zamere, ljubosumje in podobna čustva. Od takrat sem več kot sto deset izobraževalnih dni posvetil svojemu usposabljanju in še več delu na sebi.

In stvari so se “čudežno” pričele urejati same od sebe. Partnerski odnos se je nenadoma obnovil in temeljito izboljšal, izboljšave pa so se pričele kazati tudi na drugih področjih, vključno s poslovnim.

Priznam, da moje razpoloženje občasno še preveč zaniha v negativno. Ker pa poznam mehanizme, ki so v ozadju, se lahko ustrezno odzovem in si povrnem dobro počutje, ki mi je tako zelo pomembno.

V knjigi opisal prav te skrite mehanizme. Ko jih boste spoznali, boste razumeli, zakaj so poskusi odprave stresa tako pogosto neuspešni in kako je možno v tekmi s stresom zmagati!Knjiga je eden od prvih korakov na poti do življenja brez stresa.

Ko sem prijateljem in znancem povedal, da na temo stresa pišem knjigo, je bil odziv vedno enak: ”to knjigo pa moram prebrati”.

Toda mnogi so imeli pomisleke. In to se mogoče sprašujete tudi vi. Je (negativen) stres res mogoče odpraviti za vedno?

Zgodbe klientov, ki vam bodo odgovorile na to vprašanje,  lahko preberete v zavihkih Rezultati in Blog. V nadaljevanju vam predstavljam nekaj mnenj bralcev :

Živjo Peter, želim ti povedati, da mi je tvoja knjiga zelo všeč! Prebrala sem jo že prejšnji teden, vendar sem želela sama sebe testirati v smislu ali tudi po dodatnem tednu razmišljam enako in se spomnim napisanega ali ne. Odgovor je seveda DA 😀. Pravijo, da ni naključij - meni se zdi, da mi je tvoja knjiga prišla v roke v ta pravem timingu, ko sem resnično dovzetna za to vsebino. Če ni naključje je pač "nekaj" drugega 😀. Lahko ti rečem samo - bravo! Verjamem, da bodo delavnice ful fobre! Hvala ti! Sva na vezi,  Mateja

Me je potegnilo +++ Navajanje literature +++ Alenka

Knjiga mi je všeč! Je berljiva in sem jo prebrala brez večjih prekinitev, kar pomeni, da me je pritegnila. Nada

Peter, prebrala sem knjigo, navdušila me je in to iz naslednjih razlogov:
- vse podaja jasno in kratko, ravno dovolj;
- podkrepitev z zgodbami je najbolj močna zadeva v knjigi;
- za tiste, ki nismo najbolj športni navdušenci oz. športnih aktivnosti ne poznamo dovolj dobro, bi bilo še boljše, če bi bilo ostalih življenjskih zgodb več, športne pa bi bile čisto posebej (moja zaznava je, da tistega, kar dobro ne poznaš, ne boš sploh bral ali boš samo preletel).
Knjiga je super in potrebno jo je propagirati. Peter, piši naprej. Dobro ti gre. Vesna

Kot sem vam obljubila, se vam javljam z vtisi naših zaposlenih, ki so knjigo prebrali. Praktično vse 3 knjige, katere imamo v naši interni knjižnici, ves čas krožijo med zaposlenimi, ki jih je več kot 150. Malo sem povprašala zaposlene, kaj mi lahko povejo o prebrani knjigi oziroma ali jim je bila v pomoč pri vsakdanjem življenju. Odgovarjali so mi, da so se v knjigi našli in, še bolj zanimivo, v posameznih primerih, ki jih navajate, so “prepoznali” sodelavce ali svoje bližnje. Nekateri so povedali, da mogoče gledajo drugače na vsakodnevne situacije. Katarina

Dobra knjiga. Vse je v glavi! Borut

Knjigo sem pogoltnila 🙂 Notri našla seveda tudi sebe. Pa sina tudi. Janja

Tvoja knjiga že ima status “prebrano”. Duša je zavibrirala v poglavju o razširjeni in skrčeni zavesti. Lepo. Hvala ti. Vesna

Neverjetno je kako lahko tako tanka knjiga toliko odpre in ponudi. Nataša


Predstavljate si, da vam življenje teče brez ponavljajočih stresnih situacij.

Vse delo je opravljeno še bolje in bolj učinkovito. Komunikacija in odnosi tako na poslovnem kot zasebnem področju so izvrstni. Pogled na bančni račun deluje prav blagodejno. Je res prelepo, da bi bilo res?

Življenje je prekratko, da bi rešitve prelagali na čas ko bomo v “penziji” ali da čakamo, da se “šef” zamenja ...

In kaj točno prinaša nakup knjige “Kako odpraviti stres za vedno?”

Po prebrani knjigi boste občutili olajšanje in zaupanje, da je tudi vam mogoče pomagati. V vaše življenje bo morda prinesla ideje, ki jih okolica ne bo vedno sprejela z navdušenjem. Lahko prinese svež veter v vaše odnose, saj boste pričeli z reševanjem vseh toksičnih situacij. Lahko se zgodi, da bo knjiga prvi korak v dramatično izboljšanje pomembnih področij vašega življenja, saj z odstranitvijo vzrokov, zaradi katerih stresne situacije dojemamo kot stresne, lahko svoje življenje popolnoma spremenimo.

Pred vami je “grda resnica”, ki jo že poznate. Če želite drugačno, manj stresno življenje, morate narediti v svojem življenju spremembe.

Knjiga “Kako odpraviti stres za vedno” vam bo v pomoč in podporo pri vašem prvem koraku h bolj sproščenemu življenju, z odličnimi odnosi tako na poslovnem kot osebnem področju.

Pomislite, kako lepo bi bilo, da lahko  hitro prepoznate svoje počutje in se naučite učinkovito odpravljati vzroke?!

Nakup knjige je za kupca popolnoma brez tveganja.

Ob nakupu knjige nudimo  100 % garancijo na zadovoljstvo, saj trdno verjamemo, da se prav vsakdo lahko znebi (negativnega) stresa za vedno in zaživi življenje polno odličnega počutja.

In ker je naša srčna želja, da  spoznanja, ki sem jih dobil skozi lastno izkušnjo in izkušnje mnogih klientov, prenesemo čim več ljudem, smo se odločili,  ne le da vrnemo denar vsakemu kupcu knjige, ki bi to želel iz kakršnegakoli razloga, temveč smo se odločili tudi, da vam ostane tudi naša knjiga, saj trdno verjamemo v njeno vrednost.