Svetovni pokal v Gamagoriju – dež, dež, dež …

Peter Kunc News Leave a Comment

Za našima jadralkama Tino Mrak  in Veroniko Macarol je zanimiva druga polovica oktobra s tekmo svetovnega pokala v Gamagoriju in trening-tekmo v Enoshimi; oboje na Japonskem. Zanimiva iz več razlogov.

Najprej sta imeli smolo na poti, saj sta zaradi okvare letala in potem izgube povezav dva dneva preživeli na letališčih in prišli na Japonsko tik pred začetkom tekme svetovnega pokala. Ker na Japonsko nista poslali svoje jadrnice, ampak sta jadrali s sposojeno, ni bilo dovolj časa, da bi se nanjo navadili in jo potem za regate ustrezno nastavili. Potem je (vsem) jadralcem nagajalo slabo vreme z dežjem in malo vetra. V ilustracijo naj navedem, kako je bilo predzadnji dan. »Cel dan je močno deževalo. Najprej smo čakali na obali, kasneje šli na morje in izpeljali eno regato. Potem pa je postal veter zelo nestabilen in konstantno obračal za več stopinj, tako da nam regatni odbor nikakor ni uspel dati še enega štarta. Čakali smo še 3 ure na dežju, nato so se odločili, da nas pošljejo na obalo.« No, zadnji dan so v njunem razredu še uspeli izpeljati regato za medalje, jadralce v ostalih razredih pa so poklicali z regatnega polja zaradi prihoda tajfuna …

Tina in Veronika sta tekmovanje končali na 8. mestu. Večino regat sta končali med 8. in 10. mestom. Šesto regato (od osmih) sta zmagali, v regati za medalje pa sta bili 5. S svojim jadranjem nista bili zadovoljni. V zahtevnih vremenskih razmerah se nista najbolje znašli. Utrujenost zaradi težav na poti, izposojena jadrnica in premalo časa za pripravo pa so dodali svoje.

Po tekmi svetovnega pokala sta Tina in Veronika ostali na Japonskem in se konec oktobra udeležili še tekmovanja v Enoshimi. Zasedli sta skupno 4. mesto. Bolj kot sama uvrstitev pa je bilo pomembno spoznavanje z razmerami na regatnem polju, na katerem bodo potekala tudi tekmovanja v okviru naslednjih olimpijskih iger leta 2020.

Share this Post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.