222 mio EUR in odločitev srca

Peter Kunc News Leave a Comment

Medtem ko smo se na dopustu ali v službi kuhali na 40 stopinjah, je temperaturo še dodatno dvignil 222 mio EUR vreden prestop brazilskega nogometaša Neymarja iz Barcelone v Paris SG. In ko še niso prav dobro potihnile razprave o omenjenem znesku, je pozornost pritegnil Neymar s pojasnilom o razlogih za prestop. “Ambicije … Želel sem si večjega izziva, moje srce je sprejelo odločitev in sledil sem srcu … Denar ni bil nikoli moja motivacija. Želim, da sem srečen tako jaz kot moja družina …”

Verjamem, da imajo tudi vrhunski športniki določene ambicije in da si želijo novih, večjih izzivov. Ampak zakaj do prestopa ni prišlo že pred 1.8., ko igralec še ni bil upravičen do 30 mio EUR nagrade za zvestobo, če denar nikoli ni bil njegova motivacija?! Ali gre v tem primeru res zgolj za odločanje s srcem in kako to sploh počnemo?

Pred leti sem se soočil z možnostjo, da bi se v določeni situaciji moral odločati med dvema možnostima. Začel sem razmišljati: kako naj se odločim, da bo odločitev “pravilna”? Kmalu sem ugotovil, da je bil dejanski problem strah pred napačno odločitvijo; da bi se torej odločil npr. za možnost A, kasneje, ko bi bilo že prepozno, pa bi se izkazalo, da bi se moral odločiti za možnost B. Nato me je prešinilo spoznanje, da bo odločitev, sprejeta s srcem, zanesljivo pravilna. In začel sem iskati odgovor na vprašanje “kako se odločaš s srcem” … In kako to sedaj počnem? Ko se sprašujem po odgovoru na določeno vprašanje, pozornost usmerim na predel okoli srca in na občutke na tem predelu. Prijetni občutki mi kažejo na pravilnost odločitve.

In kakšne so vaše izkušnje?

Share this Post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.