Kaj imata skupnega Ahil in Kevin Durant

Peter Kunc Blog Leave a Comment

Verjamem, da ste za Ahila in njegovo peto že slišali in morda tudi za Kevina Duranta. Če niste, boste vseeno razumeli poanto te zgodbe.

Najprej Ahil. Izpustil bom podrobnosti, saj jih, verjamem, poznate. Mati je Ahila okopala v reki Stiks, kar naj bi ga naredilo za neranljivega. Ker pa ga je pri tem držala za peto, se ta ni zmočila in je bil tako na tem mestu ranljiv. In med bojem za Trojo ga je v peto z zastrupljeno puščico zadel Paris …

Njegova peta oz. tetiva je bila torej njegovo edino ranljivo mesto in v našem pogovornem jeziku Ahilovo peto zelo pogosto uporabljamo kot prispodobo za “najbolj ranljivo mesto” ali “največjo šibkost”.

Toliko o Ahilu. Posvetimo se Kevinu Durantu, enem trenutno najboljših profesionalnih košarkarjev, ki je donedavnega nastopal v ligi NBA za večkratne prvake Golden State Wariors (GSW). Njegova ekipa je v preteklih letih večkrat osvojila naslov prvaka in dokaj dobro jim je kazalo tudi v pred kratkim končani sezoni, saj so se uvrstili v finale. Na žalost pa se je Kevin že v peti polfinalni tekmi poškodoval mečno mišico in potem slab mesec ni igral … in prvič po poškodbi je ponovno zaigral na tretji finalni tekmi proti moštvu Toronto Raptors. Njegova pomoč soigralcem je bila zelo dobrodošla, saj so nasprotniki že vodili z 2:0 v zmagah (igrali pa so na 4 zmage). To tretjo tekmo finala je GSW sicer resda zmagal, vendar pa se je Kevin ponovno poškodoval – natrgal si je Ahilovo tetivo. Toronto Raptors so nato zmagali na naslednjih dveh tekmah in prvič v zgodovini osvojili naslov prvaka NBA. V medijih se je nato vnela razprava, če je bilo prav, da je Kevin po enomesečni odsotnosti zaradi poškodbe sploh zaigral … in si “priigral” novo, hujšo poškodbo.

Ampak pustimo te špekulacije in se raje posvetimo njegovi Ahilovi tetivi. Če predstavlja “najbolj ranljivo mesto” ali “največjo šibkost”, kaj je to pri Kevinu Durantu? Ne more sprejeti poraza in hoče vedno zmagovati? Morda hoče biti vedno najboljši (tudi kot igralec-posameznik)?

Kaj pa menite vi?

Share this Post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja